LID WORDEN VAN SCOUTING

Voordat u lid wordt bij onze vereniging krijgt u/ uw kind altijd de kans om 4 keer vrijblijvend te komen proefdraaien. Wanneer het bevalt kunt u bij het desbetreffende leidingteam een inschrijvingsformulier invullen.

De contributie van onze vereniging bedraag €9,50 per maand. Hiervan wordt ook uw lidmaatschap bij Scouting Nederland geregeld. Dit houdt in dat u korting krijgt in de scoutshop, deel kunt nemen aan landelijke activiteiten en 4x per jaar het Scouting Magazine ontvangt.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Ook wanneer uw financiële situatie het niet toelaat om de contributie te betalen. Gemeente Hengelo en Gemeente Borne hebben het Jeugdfonds Sport & Cultuur, om ieder kind van 4 t/m 17 de kans te geven om onder andere lid te kunnen worden van een Scoutinggroep. De contributie valt volledig binnen de maximale vergoeding van dit fonds. Wij hebben de nodige contacten en ervaring met dit fonds en helpen u graag met de aanvraag.

ONZE SPELTAKKEN
GRATIS PROEFDRAAIEN

De scoutinggroep voor Borne en omgeving

In Borne zelf zitten twee scoutinggroepen. Beide groepen zitten in het Westen van Borne. Scouting St. Jeroen Bambi ligt centraal tussen Hengelo en Borne in. Vooral voor Oost en Zuid-oost Borne is dit de dichtstbijzijnde Scoutinggroep.

Direct naast de Bornsche Maten

Voornamelijk voor de Wijken Bornsche Maten en Stroom Esch is Scouting St. Jeroen Bambi de dichtstbijzijnde groep. De aansluiting is zeer goed via de Rondweg/ Bornsestraat en de Europalaan. Het Clubhuis is zichtbaar vanaf de rontonde waar u Hengelo binnenkomt.

Kosten scouting in Borne

De kosten van de drie groepen in en om Borne zijn vrijwel gelijk. Scouting St. Stephanus Martina en Scouting Twickel Borne zitten op of net boven de € 10,- per maand. Scouting St. Jeroen Bambi is hier iets voordeliger met € 9,50 per maand.

De goedkopere prijs van Jeroen Bambi past bij de visie dat iedereen mee moet kunnen doen bij scouting. Zodoende helpen zij ook wanneer u vanwege uw financiële situatie niet in staat bent de contributie op te brengen. Gemeente Borne heeft bijvoorbeeld het Jeugdfonds Sport & Cultuur, om ieder kind van 4 t/m 17 de kans te geven om onder andere lid te kunnen worden van een scoutingvereniging. De contributie valt volledig binnen de maximale vergoeding van dit fonds. Scouting St. Jeroen Bambi brengt u graag in contact met Wijkracht, die voor u de aanvraag kan regelen.

ONZE SPELTAKKEN
GRATIS PROEFDRAAIEN